Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
A vasi hegyhát és a zalai dombok között fekszik Nagymákfa, ez a dimbes-dombos, ...

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
Vendégházunk egy több, mint száz éves parasztház, amelyet igényesen ...

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...


Nyugat-Dunántúl leírása

Bővizű folyók, dús erdők és világhíres botanikus kertek otthonában járunk. Nyugat-Dunántúlon barangolva a természeti kincsek mellett az évszázadokon át megőrzött népi hagyományok ejtik rabul a látogatót.
A Fertő-Hanság Nemzeti Park által őrzött természeti értékek közül kiemelkedő jelentőségű a Fertő tó, melynek érdekessége, hogy legnagyobb része a szomszédos Ausztria területén fekszik. A többnyire nádas-mocsaras területek szerény növényvilágnak, de annál változatosabb állatvilágnak adnak otthont. A kisebb állatfajták mellett jó időzítéssel számtalan madárfajt figyelhet meg az érdeklődő, ugyanis a tó égi vándorok tízezreinek gyülekező- és költőhelye.
Bármely évszakban látogatunk el erre a tájra, arborétumainak (Szelestei, Pannonhalmi, Kámoni, Sárvári, Soproni, Jeli) messze földön honos növényritkaságai legszebb arcukat mutatják. Tavasszal pedig túránk célpontja lehet a Zalaegerszeg mellett létrehozott Azáleás-völgy, melynek színpompás virágai mellett mamutfenyőket, japán vörösfenyőt és különféle tujákat is megcsodálhatunk.
Mint az ország bármely tájegységén, így Nyugat-Dunántúlon is több termál- és gyógyfürdő nyújt enyhülést megfáradt testünknek. Kényeztethetjük magunkat Bükfürdő, Sárvár, Borgáta és Lenti megújult fürdőhelyein.
Nyugat-Dunántúlon a természet erői egyedülálló harmóniát alkotnak az emberi kéz munkájával. A népi kultúra emlékeit Cák, Őrség, Göcsej, és Szalafő óvja. Ha a jó levegőn megjön az étvágyunk, belekóstolhatunk a falusi vendéglátóhelyek gasztronómiai különlegességeibe is. Ne hagyjuk ki a hagyományos birkagulyást, de érdemes megízlelni a dödöllét, a babgombócot és a babstercet is. A kiváló étkek mellé pedig fogyasszuk jó szívvel a zamatos Soproni kékfrankosból.
Ha barangolásunk során elfáradtunk, a csendes falvak otthonosan berendezett vendégházaiban és falusi szálláshelyein megpihenhetünk.


Ismerje meg jobban a régiót! Válasszon az alábbi megyék leírásai közül:
Győr-Moson-Sopron  Vas  Zala  


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden