Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Noll Tanya - Falusi turizmus, Erdei iskola
Falusi szállás
Felcsút, Fejér megye
Tanyánk, melyet nagyszüleink alapítottak 1920-ban, Budapesttől 40 km-re, ...

Zsuzsanna Vendégház
Bakonyjákó, Veszprém megye
Bakonyjákó Veszprém megyében, a Bakony lábainál, Pápa-Veszprémet ...

Bakony Sonne Vendégház
Falusi szállás
Döbrönte, Veszprém megye
Döbrönte a Bakony és a Kisalföld találkozásánál fekszik. A takaros ...


Közép-Dunántúl leírása

A térképen ezt a hol szelíd, hol inkább vadregényes, Duna szegélyezte tájat Budapesttől nyugatra, a Balatontól északra kell keresnünk. A sok színes darabból összerakott mozaikképet egységbe forrasztja a közös kultúra, a tradíció. A vértesszőlősi előember, a táj első ismert lakója sem véletlenül választotta a Tatai-medence hévizekben gazdag környékét.
Több megtisztelő címet is magáénak mondhat a három megye együttese, az összképet azonban a "Magyarország kicsiben" titulus ragadja meg. Az Alföld Dunán átnyúló része, a Mezőföld, a sík vidékeket jeleníti meg, a Vértes, a Velencei- és a Visegrádi-hegység a hegyvidékeket, a Velencei-tó pedig hazánk tavait jelképezi.
Minden pontján műemlékek és régészeti lelőhelyek sokasága jelzi, hogy e terület már ősidők óta lakott. Központjai Székesfehérvár, a "Királyok városa", és Veszprém, a "Királynék városa", nem meglepő hát, hogy a régiót az "államiság bölcsője" névvel is illetik.
Minden korosztály megtalálja a habitusához illő turisztikai célpontot, fesztivált. Aki szabadidejében sem tud lemondani a hétköznapok nyüzsgéséről, bátran ellátogathat a kisebb-nagyobb városokba, ahol tavasztól őszig színes programokkal csábítják a turistákat. A hegyvidékek apró falvaiban viszont a megnyugvásé, a feltöltődésé a főszerep. A vizek, vízi sportok szerelmesei sem csalódhatnak, hisz megannyi gyógy- és élményfürdő közül válogathatnak. A Velencei-tó pedig aktív pihenésre csábít pezsgő életű strandjaival, szörfözési lehetőségével, röplabda, lábtenisz, teke, mini golf pályákkal valamint kiépített kerékpárútjaival.

A Közép-Dunántúl hungarikumai: az ízletes kucsmagomba, a mezőföldi napraforgóméz, a cecei fehérpaprika, a fehérvári kukoricás kenyér és az alsószentiváni dió.

Forrás: www.utikonyv.hu

Ismerje meg jobban a régiót! Válasszon az alábbi megyék leírásai közül:
Fejér  Komárom-Esztergom  Veszprém  


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden