Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Provincia Panzió Vendégház
Váralja, Tolna megye
Váralja csendes, tiszta levegőjű kis község a Keleti-Mecsekben, Tolna ...

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...


Dél-Dunántúl leírása

Baranya, Somogy és Tolna megye az ország legdélebbi régióját alkotják. A dimbes-dombos tájat három folyó, a Duna, a Dráva és a Mura, valamint kisebb-nagyobb tavak tarkítják. A hegyoldalakon felkúszó szőlőültetvények, az évszázados borospincék és a völgyekben megbúvó falvak nyugalmat árasztanak.
A régió páratlan állat-és növényvilágát a Duna-Dráva Nemzeti Park óvja. A vidéken járva érdemes ellátogatni a gyulaji vadrezervátumba, a barcsi ősborókás területére, vagy a babócsai Basa kertbe, ahol tavasszal fehér nárciszszőnyeg borítja a 13 hektáros mezőt. Kirándulásunk célpontja lehet az abaligeti cseppkőbarlang, melynek évszázadok alatt kialakult cseppkődíszei ámulatba ejtik a látogatókat.
Dél-Dunántúl a szőlőtermesztés és a borkészítés otthona. A mészkődombság tápanyagban gazdag talaja, a kellemesen meleg éghajlat, valamint a régmúlt borászati hagyományai együttesen eredményezik a kiváló nedűket.
A finom borok mellett a kikapcsolódást nyújtó termál- és gyógyfürdők, valamint a Balaton déli partja jelentik a három megye legfőbb vonzerejét. Pécs, Szekszárd, Kaposvár és a számos kisebb történelmi város mellett a falvakban is remek programokat kínálnak a turistáknak az év majd' minden napján. Szállásunk felől sem kell aggódnunk, hiszen a dél-dunántúli régióban nagy hagyománya van a falusi turizmusnak. A város zajától távol, csendes, családias környezetben élvezhetjük a vidék vendégszeretetét.

Ismerje meg jobban a régiót! Válasszon az alábbi megyék leírásai közül:
Baranya  Somogy  Tolna  


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/