Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...

Provincia Panzió Vendégház
Váralja, Tolna megye
Váralja csendes, tiszta levegőjű kis község a Keleti-Mecsekben, Tolna ...


Dél-Dunántúl leírása

Baranya, Somogy és Tolna megye az ország legdélebbi régióját alkotják. A dimbes-dombos tájat három folyó, a Duna, a Dráva és a Mura, valamint kisebb-nagyobb tavak tarkítják. A hegyoldalakon felkúszó szőlőültetvények, az évszázados borospincék és a völgyekben megbúvó falvak nyugalmat árasztanak.
A régió páratlan állat-és növényvilágát a Duna-Dráva Nemzeti Park óvja. A vidéken járva érdemes ellátogatni a gyulaji vadrezervátumba, a barcsi ősborókás területére, vagy a babócsai Basa kertbe, ahol tavasszal fehér nárciszszőnyeg borítja a 13 hektáros mezőt. Kirándulásunk célpontja lehet az abaligeti cseppkőbarlang, melynek évszázadok alatt kialakult cseppkődíszei ámulatba ejtik a látogatókat.
Dél-Dunántúl a szőlőtermesztés és a borkészítés otthona. A mészkődombság tápanyagban gazdag talaja, a kellemesen meleg éghajlat, valamint a régmúlt borászati hagyományai együttesen eredményezik a kiváló nedűket.
A finom borok mellett a kikapcsolódást nyújtó termál- és gyógyfürdők, valamint a Balaton déli partja jelentik a három megye legfőbb vonzerejét. Pécs, Szekszárd, Kaposvár és a számos kisebb történelmi város mellett a falvakban is remek programokat kínálnak a turistáknak az év majd' minden napján. Szállásunk felől sem kell aggódnunk, hiszen a dél-dunántúli régióban nagy hagyománya van a falusi turizmusnak. A város zajától távol, csendes, családias környezetben élvezhetjük a vidék vendégszeretetét.

Ismerje meg jobban a régiót! Válasszon az alábbi megyék leírásai közül:
Baranya  Somogy  Tolna  


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/