Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...


Boncodfölde
Zala megye

Boncodfölde Zala megye északnyugati részén, a Zala folyótól kissé délre fekszik. A település nem a folyó árterében, hanem a fölé emelkedő erdős dombháton terül el.
A település szomszédságában működik a Boba–Zalaegerszeg–Zalalövő–Őrihodos vasúti vonal bagodi vasútmegállóhelye. Elsősorban elővárosi járatok érkeznek ide a megyeszékhelyről, amelyek innen Zalalövő és Őrihodos felé haladnak tovább. A vasútállomás azonban egyelőre csak földúton érhető el, így megközelítése néha nehézkessé válik.
Boncodfölde a 76-os főúttal párhuzamos Teskánd – Kávás mellékúton fekszik. A megyeszékhelyről könnyen elérhető sűrűn közlekedő elővárosi autóbuszokkal.
Ősi plébániájának 1333-ból ismerjük Jakab nevű papját. 1550-ben és 1554-ben Gergely a plébános, a községben már vannak evangélikus nemesek. 1576-ban még áll a plébánia, de később a törökök feldúlták, a temploma is romossá vált. 1717-ben mindössze hat család él a faluban. 1753-ban Bíró Márton püspök megszervezi a plébániát, két év múlva helyreállítják a templomot, de 1778-ban még nem volt tornya. A szőlőhegyen már akkor állt a Szent Margit tiszteletére épült kápolna. Az 1830-ra készült el a fazsindelyes torony. Új plébániaházat építettek 1869-ben, ez három év múlva leégett. Csak 1907-ben építették fel a mai épületet. A templomban 1965-ben új festmények készültek, szentélyében kialakították a liturgikus teret. A possessio régtől fogva lakott, keletkezésének pontos idejét nem lehet tudni. Egy 1531-ből származó irat Bonczodffeldeu néven említi, mint a Kawas-i plébánoshoz tartozó területet. A források szerint a Kawas-i család birtokolta. 1773-ban a Malik, a Deák, a Nagy, a Lukács család birtokolta a területet.
A településen járva érdemes felkeresni a római katolikus templomot, az Újhegyi és a Nagy-hegyi kápolnát valamint a védetté nyilvánított ötszáz éves gesztenyefát. Kis és nagy gyermekek számára a fa játszótér nyújt kellemes időtöltést.


Forrás: www.boncodfolde.huStanci Vendégház
Falusi szállás
Boncodfölde, Zala megye

Stanci Vendégház
Max. férőhely: 6 fő
Ár: 2500 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden