Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...


Alsópáhok
Zala megye

Alsópáhok Hévíztől nyugatra elterülő, észak-déli irányban rendkívül hosszan elnyúló település a 75-ös főút mellett. A település része Nemesboldogasszonyfa.

A falu a középkorban a zalai vár földje volt, első írásos említése egy 1259-ben kelt adománylevélben található, "Paah" néven. 1350-ben adományként az óbudai apácák kapták meg Hosszúpáht, de birtokosa a Gerei Pethő család is volt. A 14. században Keszthely birtokba veszi Páh-szigetet, amelyet Zsigmond rendeletére 1405-ben visszafoglalnak.

A 16 - 17. században Alsópáhok két birodalom határán volt, ami komoly terheket rótt a lakosokra. A jobbágyoknak adózniuk kellett mind a töröknek, mind földesuruknak, a veszprémi püspöknek, és mindemellett a végvári vitézek fosztogatását is állni kellett. Alsópáhok mai templomát 1770-ben kezdte el építtetni Koller veszprémi püspök.

Az elmúlt években a község gyors fejlődésnek indult. A közeli Hévíz népszerűsége és a turizmus fellendülése nagy hatással van a falu életére. A település lakói maguk is szívesen látják az ide látogató vendégeket, akik élvezhetik a falusi szálláshelyek nyújtotta családias légkört.

A községben mintegy 4 km hosszúságban húzódnak a szőlők és borospincék. E dombvonulatról csodálatos panoráma nyílik a Keszthelyi-öbölre és Hévízre. A szőlőhegyet átszelő turistautak alkalmasak kerékpározásra és "nordic walking" túrákra is. Az üdülőkörzetünkben folyamatosan épülnek a kerékpárutak, újabb lehetőséget teremtve ezzel az aktív pihenésre. 2003 nyarától horgásztó várja a pecázás szerelmeseit a falu határában, a Keszthelyi út mellett. A tőzeg kitermelés helyén feltöltött, kb. 4 méter mély, tiszta vizű tó kulturált kikapcsolódást és jó fogást ígér a látogatóinak.

Alsópáhoktól 5 km-re található a Kis-Balatoni Tájvédelmi Körzet, mely a maga páratlan flórájával és faunájával megannyi lehetőséget kínál a túrázóknak, horgászoknak. Nem messze innen, Kápolnapusztán látható Európa egyetlen bivalyrezervátuma. A környékbeli erdők értékes vadállománya biztosítja, hogy az idelátogató vadászok élményekben gazdagon és különleges trófeákkal kezükben térhessenek haza.


Forrás: www.alsopahok.huSamadare Ház
Falusi szállás
Alsópáhok, Zala megye

Samadare Ház
Max. férőhely: 15 fő
Ár: 3000 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden