Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...


Kiskutas
Zala megye

Kiskutas a Göcsej tájegység része. A falu dombok közt fekszik és kettészeli egy dús füvű rét a Szentmárton-patakkal. A táj jellegéből adódóan nagy hagyománya van a szőlőművelésnek, bortermelésnek. A község különös értéke a tiszta levegő, a csend, a tiszta vizű patak, a kutak, források kristálytiszta hideg vize. Igazi pihenésre, gyermekek egészséges nevelésére, a természet megismerésére, csatangolásokra, kirándulásokra, az öregkor békés eltöltésére alkalmas hely.

Dombhátak, enyhe hajlatos lankák veszik körül a falut. Északról hatalmas erdők, azon túl Andrásfa, Telekes községek, egyúttal Vas megye déli szélének vonala határolja. Telekesen élt 1540 táján Thelekesi Imre, a ma is fennálló falu névadó földesura. Északkeletre, alig egy kilométerre Nagykutas a szomszéd falu. Itt született és nevelkedett Galabárdi Zoltán író (1928-1995), dr. Takács Imre egyetemi tanár (1926-2001), a budapesti ELTE Jogtudományi Kar Alkotmánytudományi Tanszékének professzora. A két község történelme évszázadokon át összefonódott, mondhatnánk egy tőről fakadt. Kutas volt mindkettő neve.

Zalaegerszeg, a megye székhelye Kiskutastól 10 km-re, délre található, közúton egyszerűen megközelíthető.

A településen élénk kulturális és szellemi élet zajlik, a helyiek igyekeznek hasznos tevékenységekkel eltölteni szabadidejüket. Említést érdemel a Kiskutasi Asszonykórus, az amatőr színjátszó kör, az EGO Színpad és a legkisebbeket elfoglaló KUVIK (Kutasi Virgoncok Köre).

A táj különleges szépsége vonzza a természetkedvelő vendégeket, jó lehetőségek rejlenek az öko- és zöldturizmus fejlesztésében. Az ide érkezőknek kellemes kikapcsolódást biztosítanak a környék falusi szálláshelyei és vendéglátói.


Forrás: www.kiskutas.huBenkő Vendégház
Falusi szállás
Kiskutas, Zala megye

Benkő Vendégház
Max. férőhely: 20 fő
Ár: 3200 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden