Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...


Garabonc
Zala megye

Garabonc a Kis-Balaton partján fekvő, 810 lelkes település. A hely olyannyira meghatározza az itt élők életét, hogy keresve sem találni olyan családot, amelynek tagjai ne horgásznának, halásznának.

A falu elhelyezkedése kedvező, a Hévíz - Keszthely - Zalaapáti - Zalakaros - Nagykanizsa útvonal mellett fekszik. A legközelebbi vasútállomás azonban mintegy 10 km-re, Zalakomárban van. Vezetékes ivóvízzel, villannyal, gázzal és közüzemi szennyvízcsatornával rendelkezik.

Alapvető szolgáltatások elérhetők a faluban. A községben működik takarékszövetkezeti kirendeltség, posta, állatkórház, állatpatika, fodrászat, ügyvédi iroda is.

Zalakaros közelsége fellendíti a falusi turizmust, amibe Garabonc is igyekszik bekapcsolódni. A "Kránicz- borház" például az elsők között valósította meg a "borút"-rendszerű vendéglátást a szőlőhegyen. Az átutazó turisták megtekinthetik Tóth Gábor művészi színvonalú Kis-Balaton Galériáját. A településen él és alkot Lichtenwaller Zoltán festőművész, akinek alkotásaival az ország több kiállítóhelyén, a legkülönbözőbb tárlatokon találkozhat a közönség.

A garabonci látnivalók sorába tartoznak a régi szép házak, a két katolikus templom és a harangtorony. A helyiek régi vágya teljesült, amikor sikerült megállapodni az illetékes kezelőkkel és szakhatóságokkal, hogy engedélyezik a horgászatot a kis-balatoni Babos szigeten.


Forrás: www.garabonc.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden