Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...


Pakod
Zala megye

A település Észak-Zalában, közvetlenül a vasi megyehatár szélén fekszik, a Zala folyó partján.
A község nevének eredete és jelentése ismeretlen. A nyelvészek szerint személynév eredetű, talán első ismert birtokosa Páka vagy Pakod lehetett. Első írásos megemlékezés 1211-bol származik. Eszerint területén a türjei rendház és a Szentgróti földbirtokos család osztozott. A hídvámot és a hegyvámot egymás közt megegyezve szedték.

A török hódoltság alatt a Kanizsa - Sümeg közti végvári vonalhoz tartozott, így házait gyakran felégették. Lakói a Zala mocsaras részében vagy a szőlőhegyen találtak menedéket. 1707-ben a Kuruc - Labanc harcokban tűzvész pusztította el a falut. Az évek során árvíz is gyakran sújtotta az itt élőket. Jelenleg 1000 fő lakja a települést. 1996 óta hegyközség működik a szőlőhegyen öregbítve a zalai borok hírnevét.

A falu nevezettességei az 1719-ben épült műemlék római katolikus templom és a Tölcsány - majorban lévő volt uradalmi magtár. Az impozáns látványt nyújtó templomot az elmúlt években felújították, környezetét rendezték, a mellette található plébánia épületében idén helytörténeti kiállítás nyílt. Pakod a Zalai Borvidékhez tartozik, évszázados hagyománya van itt is a szőlőművelésnek, a szőlőhegyen eredeti állapotában felújított 200 éves zsúpos pince található. A település a Zalai Borút állomáshelye. Az itt termelt kiváló borok és helyi hagyományos ételek maradandó gasztronómiai élményt nyújtanak. A hegyi hajlékok egy-egy nagyobb turistacsoport fogadására is alkalmasak, sokan foglalkoznak a településen falusi vendéglátással.


Forrás: www.zalakar.huZalai Endes Major
Falusi szállás
Pakod, Zala megye

Zalai Endes Major
Max. férőhely: 21 fő
Ár: 2700 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden