Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Zsuzsanna Vendégház
Bakonyjákó, Veszprém megye
Bakonyjákó Veszprém megyében, a Bakony lábainál, Pápa-Veszprémet ...

Bakony Sonne Vendégház
Falusi szállás
Döbrönte, Veszprém megye
Döbrönte a Bakony és a Kisalföld találkozásánál fekszik. A takaros ...


Bakonyszentkirály
Veszprém megye

Bakonyszentkirály a Bakony-hegység északi részén, Zirctől 15 km-re, a Dudar és az Aranyos-patak mentén terül el. A legközelebbi vasútállomás 11 km-re, Veszprémvarsányban található. Személygépkocsival és busszal jól megközelíthető a Veszprémet és Győrt összekötő 82-es főútvonalon. Az ide látogató turisták a cseszneki vár romjait megpillantva tudják, hamarosan a településre érkeznek.

A dombok között megbújó falvat csupa erdővel borított terület határolja, melyeket a szelíden tagolt felszín, s az itt élő fafajták: erdei fenyő, hatalmas bükkök, tölgyek vonzóvá és változatossá tesznek.

Bakonyszentkirály két település, Magyarszentkirály és Németszentkirály, egyesülésével jött létre 1926-ban. A német és a magyar falurész valamikori különbözőségét már csak régi sírfeliratok őrzik. Bakonyszentkirály lakói régóta élen járnak a közösségi gondolkodásban és a közösségépítésben. A község Szent István királyról kapta a nevét, ennek állít emléket a központban látható szobor. Temploma patrónusa is a Szent Király. Bakonyszentkirály területe az Árpád-korban királyi várföld, majd évszázadokon át a cseszneki uradalom tartozéka volt.

Az ide látogatók élvezhetik a vidéki emberek vendégszeretetét. A falusi turizmus programjának keretében létrejött szálláshelyeken pedig megpihenhetnek, éhüket, szomjukat olthatják a vendéglátóhelyeken. A települést érintő jelzett turistautak jó túrázási lehetőségeket kínálnak a cseszneki vár környékére, a Zörög-tetőre, a Károlyházi turistaházhoz, Porvára, Gézaházára, az Ördög-árok szakadékához, vagy az Ördög-réttől a legendás Kőpince-barlanghoz. A község határában a Dudar- és az Aranyos-patakok folydogálnak, melyek romantikus környezetet varázsolnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek.

A falu fontos eseménye a falunap, melyet a névadó Szent István tiszteletére az augusztus 20-át követő szombaton rendeznek meg. Színes programokkal várják az idelátogató vendégeket.

További nevezetességek: Millenniumi emlékkő, Kovács műhely, Szabó Sándor emléktábla, Református templomAranyvackor Vendégház
Falusi szállás
Bakonyszentkirály, Veszprém megye

Aranyvackor Vendégház
Max. férőhely: 9 fő
Ár: 3800 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden