Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Zsuzsanna Vendégház
Bakonyjákó, Veszprém megye
Bakonyjákó Veszprém megyében, a Bakony lábainál, Pápa-Veszprémet ...

Bakony Sonne Vendégház
Falusi szállás
Döbrönte, Veszprém megye
Döbrönte a Bakony és a Kisalföld találkozásánál fekszik. A takaros ...


Pápa-Tapolcafő
Veszprém megye

Tapolcafő a Bakonyalja lábánál települt, közigazgatásilag Pápához tartozik. Névképzése magyar eredetű, habár a patak neve szláv szó, jelentése: "meleg víz". Itt eredt a Pápát keletről és északról körülvevő Tapolca patak. Vizét már 1245-ben említi írásos adat. A helység első okleveles említése 1374-ből származik.
A Bakony-hegység tömege jó vízáteresztő képességű mészkőből és dolomitból éll, így a csapadék nagy részét elnyeli és egészen mély kőzetrétegekig juttatja el. Az elnyelt víz csak nehezen törhet elő, csupán a hegység széleit határoló törésvonalak mentén van rá lehetősége, itt azonban bővízű karsztforrások bukkannak elő. A forrásokat fürdésre és ivásra egyaránt használták. A terület legnagyobb látványosságai a tapolcafői és attyapusztai források voltak. Pápától délkeletre, Tapolcafő község közepén 172 m tengerszint feletti magasságban, mintegy 600 m2 területen vastagon ömlött elő a karsztvíz, és három nagyobb tavat alkotott: Templom-tó, Déli-tó, Örvény-tó. Ezeknek a kristálytiszta vizén keresztül láthatók voltak a fenéken számtalan helyen előbukkanó források.
A helyi bauxitbányászat miatt a karsztforrások némelyike elapadt, így a falu határában lévő Örvény-tó évtizedekig nem töltődött fel. Néhány éve azonban visszanyerte vizét, így a túrázók kedvelt célpontjává vált a kiépített tanösvény.


Forrás: www.termeszetvilaga.huForrás Vendégház
Falusi szállás
Pápa-Tapolcafő, Veszprém megye

Forrás Vendégház
Max. férőhely: 11 fő
Ár: 2000 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden