Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
A vasi hegyhát és a zalai dombok között fekszik Nagymákfa, ez a dimbes-dombos, ...

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
Vendégházunk egy több, mint száz éves parasztház, amelyet igényesen ...


Őrimagyarósd
Vas megye

A település Vas megyében, az Őrség szélén fekszik, Körmendtől 16 km-re dél-délnyugatra. A települést minden oldalról erdő veszi körül, ezért híres egészséges, tiszta levegőjéről. Őrimagyarósd az Őrségi Nemzeti Park része, nagyon sok ritka növény található a község természeti környezetében.
Őrimagyarósdot az Árpád-korban a határvédő őrök alapították. 1270-ben V. István király bocsátotta ki a "monorosdi" őrök kiváltságlevelét, mely jogaikat és kötelességeiket részletesen meghatározta. Őrimagyarósd vára, erődítménye a török hódoltság idején keletkezett. A magyarósdi Darabos család saját nemesi udvarházát alakította át védelmi célból 1590 körül. A kúriát kettős védőárokkal látták el, amint a terepen ez ma is látható. A magyarósdi "aprólék végház" (ahogy egykori tulajdonosa nevezte) a XVII. században a törökdúlás idején pusztult el. A kastélyt későbbi tulajdonosai nem építették újjá.
A településen található az Őrség legnagyobb evangélikus temploma, s itt van a legnagyobb evangélikus gyülekezet. A falu legmagasabb pontja történelmi emlékhely. Az emlékhely területét a Székelykapu, kilátótorony, emléktábla, szalonnasütő hely teszi látványossá. A várdomb és az evangélikus templom mellett érdemes felkeresni a II. világháborúból visszamaradt 2 km hosszú lövészárkot.
A falutól néhány kilométerre fekszik a kiépített strandjáról nevezetes Vadása-tó, melyet a Vadása-patak mesterséges felduzzasztásával hoztak létre 1968-ban. Kiváló lehetőséget biztosít a pihenni, fürdőzni és horgászni vágyó turisták számára. A környék alkalmas kirándulásra, gyalogos és kerékpáros túrázásra egyaránt.


Forrás: www.orimagyarosd.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden