Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
Vendégházunk egy több, mint száz éves parasztház, amelyet igényesen ...

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
A vasi hegyhát és a zalai dombok között fekszik Nagymákfa, ez a dimbes-dombos, ...


Lukácsháza
Vas megye

Lukácsháza község Vas megyében, a Kőszegi kistérségben található. A Gyöngyös patak mentén hosszan elnyúló település Kőszegtől 6, Szombathelytől 13 km-re fekszik. Lukácsházát keleten sík mezőgazdasági területek, míg nyugaton dombok, hangulatos szőlőskertek határolják. Kellemes szubalpin klíma, szép táj, jó levegő jellemzi a környéket. Kedvező földrajzi adottságai miatt már a korai történelmi időkben is vonzotta az embereket ez a vidék. Mind közúton (87. sz. út), mind vasúton (Szombathely-Kőszeg vasútvonal) jól megközelíthető. Kedvező elhelyezkedésének, s szorgalmas lakosainak köszönhetően a község gazdaságilag és infrastrukturálisan jól fejlett.
A falu határában kelta, római és avar kori leletek kerültek elő, melyek közül a leghíresebb az avar lovas sír, melyben az avar harcost lovával együtt temették el. A mai Lukácsháza három település összeolvasztásával alakult ki: Lukácsháza, Kiscsömöte és Nagycsömöte. Lukácsháza nevével először 1412-ben találkozhatunk a Zsigmond korabeli oklevelekben. Neve a Lukács személynévből származik és valószínűleg első birtokosára utal. Lukácsházán élénk kulturális és sportélet zajlik. A község Művelődési Háza ad otthont a különféle rendezvényeknek, ünnepségnek, mint pl. falunap, borverseny, szüreti felvonulás, községi nőnap, nyugdíjas találkozó, mindenki karácsonya. A kultúrotthon udvarán kialakított jubileumi emlékparkban található dr. Tolnay Sándornak, az állatorvosi egyetemi képzés atyjának, a falu szülöttének mellszobra. Mellette áll az aradi vértanuk kopjafája és a Millenniumi Emlékmű, amelynek alkotója Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész.
Lukácsháza és környéke kellemes kirándulóhely. A közelben található a Kőszegi Tájvédelmi Körzet, mely a Kőszegi-hegység élővilágát óvja. A hegységet mindmáig egybefüggő erdő borítja, völgyeiben zöldellő kaszálók húzódnak, s számtalan forrás, patak csörgedez. A hegység állatvilága is az Alpok közelségét idézi. Megtalálható itt a tüzesfejű királyka, a süvöltő, a foltos szalamandra, számtalan ritka rovar és néhány szigorúan védett lepke- és szitakötőfaj.
Lukácsháza az Írottkő Natúrpark része, mely a kőszegi tájegység kulturális és természeti örökségét fogja össze, s kínál színes programokat, kirándulási, kikapcsolódási lehetőségeket az ide látogatóknak. Pihenésünkről, korgó gyomrunkról pedig a falusi vendéglátók gondoskodnak, s otthonosan berendezett vendégházaikkal várják a turistákat.


Forrás: www.lukacshaza.huNégy Évszak Vendégház
Falusi szállás
Lukácsháza, Vas megye

Négy Évszak Vendégház
Max. férőhely: 12 fő
Ár: 2500 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden