Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
A vasi hegyhát és a zalai dombok között fekszik Nagymákfa, ez a dimbes-dombos, ...

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
Vendégházunk egy több, mint száz éves parasztház, amelyet igényesen ...


Bajánsenye
Vas megye

Vas megye délnyugati sarkában, 3 országhatár találkozásánál terül el az Őrség, mely természetileg, történelmileg és néprajzilag az egyik legérdekesebb magyar tájegység. Dombok-völgyek, kiterjedt, vadban gazdag fenyő-, bükk-, tölgyerdők, üde rétek-legelők gyönyörködtetik látogatóit.

Érdekes a táj építészeti, néprajzi karaktere is. Egyedülálló településformája a szeres település: kisebb házcsoportok a dombtetőkön, lazán, szórtabban, a folyó- és patakvölgyekben füzérszerűen helyezkednek el.

Bajánsenye a tájegység második legjelentősebb települése a Kerka-patak tágasabb völgyében és a tájegységen belül az ún. Belső-Őrség gazdasági-kulturális központja. A község a Kerka bal partján, kis faluhoz képest hosszan húzódik. Tagoltsága mutatja a községrészek elkülönülését. A nemzetközi közúti határátkelővel rendelkező község Körmendtől és Szentgotthárdtól közel egyforma távolságra, 30 km-re, a megyeszékhelytől 63 km-re fekszik. A határátkelő miatt jelentős forgalom megy át a falun, a szlovén vasút megépítése pedig még inkább emelte közlekedésföldrajzi jelentőségét. A Kerka teraszos völgye alig tagolt dombsági tájat alkot, mely délkelet felé lejt. A felszín alatt értékes ásványkincs, a nemrég feltárt földgáz húzódik meg.

A község éghajlata a mérsékelten hűvös, mérsékelten nedves típusba tartozik, 1850 óra éves napfénytartalommal, 9 Celsius fokos éves középhőmérséklettel, valamint 800 mm körüli csapadékkal.

A jelentős természeti vonzerővel rendelkező településen az elmúlt években a turizmus tárgyi feltételei jelentősen javultak. A községben a három kiskereskedelmi üzleten kívül több vendéglő és panzió is várja a községben pihenőket.


Forrás: www.bajansenye.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden