Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
A vasi hegyhát és a zalai dombok között fekszik Nagymákfa, ez a dimbes-dombos, ...

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
Vendégházunk egy több, mint száz éves parasztház, amelyet igényesen ...


Vasvár - Nagymákfa
Vas megye

Nagymákfa település Vas megye déli részén, a Vasi-hegyhát Rábára tekintő peremén fekszik. A település a 8-as számú főút mentén fekvő Vasvár felöl közelíthető meg. Nagymákfa elnevezése semmiképp sem kapcsolódik az apró, fekete magvakkal teli mákgubóhoz, sokkal inkább a környéken igen gyakori és szép számmal előforduló tölgyből, azaz makkfából eredeztethető.
A nagyjából 50 főt számláló zsákfalu közigazgatásilag Vasvárhoz tartozik. A település határában és központjában is erdő található, mely tájvédelmi terület. A Rába az Őrségi dombok széles völgyeiben lelassul, Nagymákfától két kilométerre már csak a lomhán kanyargó folyó látható. Bár vize már korántsem olyan tiszta, mint a XX. század elején, de fürdésre, kenuzásra, horgászatra ma is alkalmas.
A településről számos túraútvonal indul, melyeken végigbarangolva gyönyörködhetünk a Rába egykori árterületinek gazdag élővilágában. De nem csak a kirándulások alkalmával töltődhetünk fel energiával. Mivel a faluban gyakorlatilag nincs átmenő forgalom, a vendéglátónknál is élvezhetjük a természet nyújtotta csendet, harmóniát.
Nagymákfáról bármerre is indulunk, előbb-utóbb termálfürdőhöz érünk. A egy-egy kimerítő túra után megmártózhatunk Sárvár, Szentgotthárd, Zalaszentgrót, Kehid vagy Szombathely gyógyvizében.


Forrás: www.makfavendeghaz.huBoglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye

Boglárka Vendégház
Max. férőhely: 6 fő
Ár: 2500 Ft/főtől

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye

Mákfa Vendégház
Max. férőhely: 7 fő
Ár: 3000 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden