Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Provincia Panzió Vendégház
Váralja, Tolna megye
Váralja csendes, tiszta levegőjű kis község a Keleti-Mecsekben, Tolna ...


Dombóvár - Gunarasfürdő
Tolna megye

Tolna megye dél-nyugati csücskében található Dombóvár-Gunarasfürdő. A fürdő mintegy 5 kilométerre fekszik Dombóvár központjától, 3 kilométerre a városban található bevásárló-központoktól. A fürdőtelep kerékpár- és botsport túrák kiindulópontja és állomása is lehet. Változatos szálláshelykínálatunkban a három csillagos hoteltól, a panziókon, apartmanokon, nyaralóházakon, kempingen keresztül minden vendég megtalálja az igényének megfelelőt.
A fürdő gyógyvize már több mint harminc éve segít visszaszerezni azoknak az embereknek az egészségét, akik valamilyen mozgásszervi betegségben, gyomor-, bél- és epebántalmakban, nőgyógyászati, fogíny- és szájbetegségekben szenvednek. A szakemberek által nyújtott kezelések eredményesek műtétek utókezeléseként, bizonyos légzőszervi, szív- és érrendszeri elváltozásoknál, továbbá a bőrgyógyászat területén is.

A mai Gunarasfürdő területe a XX. század első feléig libák, gúnárok úsztatója volt, róluk kapta nevét a fürdő. Az emberek azt mesélik, hogy a környező kukoricaföldeken dolgozó asszonyok hazafelé a területen található forrásnál mosták a lábukat. Ők híresztelték aztán, hogy a víztől enyhültek, vagy teljesen megszűntek a reumatikus fájdalmaik.
A fürdő létesítményeinek bővülésével együtt a hétvégi házak száma is gomba módra szaporodott. 1977-re 279 hétvégi ház épült fel, és még 108 volt épülőben. Négy év alatt közel a duplájára nőtt az ide látogatók száma. Ez a tény, és a gyógyulni vágyók igénye a fürdő téliesítését vonta maga után. 1986-ban ismét új szolgáltatással bővült a strandfürdő: átadták az óriáscsúszdát és egy újabb hideg vizes úszómedencét.
Ma a fürdő egy 8 hektáros parkban található. A fürdőben található 1 hektáros tó partján árnyas pihenőhelyek szolgálják a vendégek kényelmét.

A gyógyfürdő 2006 óta teljesen megújult, rekonstrukciója során nemcsak a gyógyászati részleg került felújításra, hanem a fürdő kútjait is modernizálták, új wellness-szolgáltatásokkal színesítették a fürdő által kínált lehetőségeket. Az 55 °C-os jelentős fluorid tartalmú alkáli-hidrogénkarbonátos hévíz, a felújított gyógyászati részleg kiváló szakembercsapata egész évben változatos gyógykúra-programokkal áll az egészségüket megőrizni akarók és gyógyulni vágyók rendelkezésére.
A szezonális jelleggel üzemelő strandfürdő területén két gyógyvizes ülőmedence, egy gyermek kalandmedence, strandmedence, úszómedence, trambulinmedence, csúszda fogadómedence, valamint hatpályás csúszdapark található.
Azokat a látogatókat, akik szeretnék elkerülni a zsúfolt szállodákat, otthonosan berendezett nyaralók és falusi jellegű vendégházak várják, ahol nyugodt környezetben tölthetik szabadidejüket.


Forrás: www.dombovarportal.hu, www.gunarasfurdo.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/