Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Pogányvár Vendégház
Falusi szállás
Kozárd, Nógrád megye
Hollókő vonzáskörzetében, a Kelet-Cserhát egyik szép kis völgyében ...


Kozárd
Nógrád megye

Kozárd a Dél-Cserhát, Észak-Magyarország és szép országunk újjáéledő gyöngyszeme. A vidék tönkremenetelének kómájából alig 6-8 éve ébredezik ez a kis magyar falu és mutogatja magát az erre járóknak, hívogatja új polgárait, hiszen ebben a 180-190 lelkes kis faluban újból gyerekek születnek, délutánonként fiatalok sétálgatnak.

Csodálatos üvegkupolás új kápolnája, szép harangtornya, a Kápolnát díszítő művészi oltárképek, Árpád vezér, a Paraszt bacchus és a Bőségszarus édesanya, a szomorúan méltóságos Trianon szobor és a hősi halottak igézően szépre faragott kopjafája méltán állítja meg percekre vagy órákra a jövevényt.
A vendégszerető faluban vendégházak és egy igazi helyi magyar és palóc ételeket kínáló étterem már napokra is marasztal. Hátha még kedve támad a vendégeknek kerülni egyet a Kozárdi Almavölgyben, ahol a tavaszi virágerdő után érik a ropogós cseresznye, a hamvas kék szilva, a csodaszép kajszi és az ízes-színes kozárdi alma. A domb túloldalán a Mangalicafarmon, megnézni a szilaj és büszke magyar szürke bikát, vagy elsétálni a horgásztóhoz, az Anna kápolnához vagy az Andezit bányához vezető vezető erdei ösvényeken.

Vannak persze jeles napok is, ilyen az április végi Almavirág fesztivál, a július eleji Muzsikál az Erdő koncert és a szeptember közepén tartott Magyar Ízek - Magyar Színek gasztronómiai és gyümölcsfesztivál. Aki jó emlékekre vágyik, az az élmények mellé visz magával egy kis kóstolót a helyi cseresznye, szilva, barack és ribizli lekvárokból, magvas és aszalt gyümölcsös mézekből, igazi magyar mangalica szalámiból, enyhén füstölt mangalica kolbászból, füstölt és sózott fehérszalonnából, bokri juhsajtból, Kozárdi vadászborokból, igazi kisüsti pálinkákból, s más ízletes helyi termékből.

Ez az a hely, amit csak "meglátni és megszeretni" lehet.


Forrás: www.kozard.huPogányvár Vendégház
Falusi szállás
Kozárd, Nógrád megye

Pogányvár Vendégház
Max. férőhely: 10 fő
Ár: 4000 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden