Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

TorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A TorbaLak igazából két épület!
Az egyik egy négy napraforgós ...


Jászszentandrás
Jász-Nagykun-Szolnok megye

A 2500 lelkes község az Alföld és a megye északi részén, a Jászság északkeleti határán fekszik, közvetlenül Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyék találkozásánál. Budapestről kb. 100, Szolnoktól kb. 50 km-re található.

A település megközelíthető közúton: Jászberényből indulva a 31-es főúton Heves felé, Jászapátinál északi irányban elhagyva a várost egy mellékúton. A közúti tömegközlekedést a Jászkun Volán Zrt. autóbuszai végzik, de közvetlen járatokkal Budapest is elérhető a Volánbusz által. Vasútvonal nem vezet át a településen, a legközelebbi vasútállomás Jászapátin, vagy Hevesen található.

A települést 1399-ben említették először egy oklevélben, mint az egri káptalan birtokát. A 15. században a községet pusztaként tartották nyilván, amely az Árokszállásiak tulajdona volt. A neve: Szent András Telke. Viszont 1799-ben már tanyaszállásokra osztották a területet, s néhányan állandóan lakták, 1855-ben pedig mint önálló község kívánt kiszakadni Árokszállásból. Véglegesen 1886-ban emelték községi rangra, 1910-től viseli a Jászszentandrás nevet. A község a nevét a templom védőszentjéről, Szent Andrásról kapta.

1962-ben termálvizet találtak 600 méter mélyen, és strandfürdőt létesítettek, mely azóta a település fő turisztikai vonzereje.
Jászszentandrás múltjában az állattenyésztés, ezen belül is a ló- és bikatenyésztés kimagasló helyen szerepelt. A község híres volt dohánytermesztéséről és szőlőműveléséről. A település legfőbb látnivalója az 1933-ban elkészült templomi freskók, melyeket Aba-Novák Vilmos és Chiovini Ferenc festett. Ezen kívül említésre méltó Kisfaludi Strobl Zsigmond I. világháborús emlékműve, valamint Kő Pál Szent András apostol szobra.


Forrás: www.wikipedia.huTorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye

TorbaLak Vendégház
Max. férőhely: 25 fő
Ár: 2800 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden