Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

TorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A TorbaLak igazából két épület!
Az egyik egy négy napraforgós ...


Jász-Nagykun-Szolnok megye leírása

Jász-Nagykun-Szolnok megye Magyarország keleti felében, az Alföld közepén, hét megyével határosan helyezkedik el. A megye ÉK-i része közelében halad az M3-as autópálya, amely a főváros megközelíthetőségét teszi gyorsabbá és rövidebbé.
A megyét a Tisza és mellékfolyói - Hármas-Körös, Zagyva, Tarna, Hortobágy, és a Berettyó - szelik át, amelyeket sok holtág vesz körül. A megye északi felén található az ország második legnagyobb állóvize a Tisza-tó, mely turisztikai központként is funkcionál.
A megye egész terület tökéletes síkság, melynek mintegy 5%-a természeti védelem alatt áll. A legnagyobb kiterjedésű védett területek felügyelete a Hortobágyi Nemzeti Park és a Körös-Maros Nemzeti Park alá tartoznak. Országos jelentőségűek a tiszakürti és a tiszaigari arborétum botanikai értékei.
A megye termálvízkincse kiemelkedő turisztikai értéket képvisel.
Magyarország második legnagyobb folyója, a Tisza keresztülszeli a megyét, amely sokféle sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a turisták számára. A Tisza-tó környékén az ökoturizmust és az aktív turizmust kedvelők is megtalálják a megfelelő elfoglaltságot a szabadidejük eltöltésére.
A megyében számos szabad strand található. A Tisza-tó partján Abádszalókon, Tiszafüreden; a Tisza mentén többek közt Cibakházán, Nagykörűben, Rákóczifalván található ingyenesen látogatható fürdőhely. A szolnoki Holt-Tiszán található kajak-kenu pálya nemzetközi minősítést kapott, ezért hazai és nemzetközi versenyek megrendezésére is kiválóan alkalmas. A természetben való kerékpározás kiemelkedő turisztikai vonzerő. A megyében a kisforgalmú utak, gátak, töltések biztonságos kerékpározási lehetőséget nyújtanak a turisták részére. A megye területét is érintve a Tisza mentén halad a nemzetközi EuroVelo II. számú kerékpáros útvonal, melynek nyomvonalát táblák is jelzik.
A szolgáltatók, a megyébe érkező turistákat számos hagyományőrző rendezvénnyel, tudományos és kereskedelmi témájú konferenciákkal és kiállításokkal várják. A megye számos nemzeti és nemzetközi körökben elismert rendezvénnyel büszkélkedhet. A teljesség igénye nélkül ide tartozik a Tiszafüredi Randevú, az Abádszalóki Nyár, a Szolnoki Gulyásfesztivál, az ARTÚR Fesztivál - Mezőtúri Művészeti Napok, a Kunmadarasi gyorsulási versenyek, a Túri Vásár, a Jászberényi Nyár, a Karcagi Birkafőző Verseny, a Kevi Juhászfesztivál, a Nagykunsági Kulturális Napok, a nagykörűi Cseresznye Fesztivál, a Rákóczifalvai Hagyományfesztivál - Aratófalatok Ünnepe, a Szolnoki Zenei Fesztivál és még sok más.

Forrás: www.jnszm.hu

Település leírások a megyéből:

Abádszalók (1), Alattyán, Berekfürdő, Besenyszög, Cibakháza, Csataszög, Csépa, Cserkeszőlő, Fegyvernek, Hunyadfalva, Jánoshida, Jászágó, Jászalsószentgyörgy, Jászapáti, Jászárokszállás, Jászberény, Jászboldogháza, Jászdózsa, Jászfelsőszentgyörgy, Jászfényszaru, Jászivány, Jászjákóhalma, Jászkisér, Jászladány, Jászszentandrás (1), Jásztelek, Karcag, Kenderes, Kengyel, Kétpó, Kisújszállás, Kőtelek, Kuncsorba, Kunhegyes, Kunmadaras, Kunszentmárton, Martfű, Mesterszállás, Mezőhék, Mezőtúr, Nagyiván, Nagykörű, Nagyrév, Öcsöd, Örményes, Pusztamonostor, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Szászberek, Szelevény, Szolnok, Tiszabő, Tiszabura, Tiszaderzs, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Tiszafüred-Kócsújfalu (1), Tiszagyenda, Tiszaigar, Tiszainoka, Tiszajenő, Tiszakürt, Tiszaörs, Tiszapüspöki, Tiszaroff, Tiszasas, Tiszasüly, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Tomajmonostora, Törökszentmiklós, Tószeg, Túrkeve, Újszász, Vezseny, Zagyvarékas


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden