Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Hanga Vendégház
Falusi szállás
Parád, Heves megye
Vendégházunk a Mátra északi lábánál található, panorámás kilátással ...

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...

Fónagy Vendégház
Falusi szállás
Nagyvisnyó, Heves megye
Szilvásvárad melletti faluban, Nagyvisnyón, csendes, szép, erdei környezetben ...

Accommodation Vincze Vendégház
Falusi szállás
Eger, Heves megye
Eger festői belvárosában, a Minarettől kb 100 m-re csendes, családias ...


Demjén
Heves megye

Demjén község a Bánya-hegy alatt a Laskó patak mellett Egertől néhány km-re, délnyugatra fekvő település. A falu a közeli hőforrásról, a helyi borról, a Hegyeskő-bércről és a közeli kaptárkövekről nevezetes, így nagyszerű célpontja lehet egy Eger környéki üdülésnek. Demjén maga is páratlan kikapcsolódást jelent: a túrák kedvelői számára remek lehetőségeket kínálnak a környező erdős dombok, például Hegyeskő. A közeli hegyes-völgyes területen tölgyes és fenyves erdők keverednek, és a környékbeli gazdag őzpopulációnak biztosítanak otthont. A terület különösen romantikus az őszi időszakban, amikor ezernyi színben pompáznak a dombok.

Demjén rendelkezik saját hőforrással is, az azonban még kiaknázatlan, nem úgy a falutól nagyjából 2 kilométernyire található egy elnyúló völgy belsejében az egerszalóki hőforrás, amely jellegzetes párolgásával meghatározó látványeleme a tájnak. A gyógyvíz serkenti a vérkeringést és alkalmas az ízületi panaszok enyhítésére is. Az itt található mészhegy is említésre méltó, hiszen a világon egyedülálló!

A faluhoz tartozik Albert-major és a Vass-tanya. Demjén az Egri Püspökség ősi birtokszerzeményei között alakult ki. Írott forrás 1331-ben említi Demjén névalakban. Az 1476-1486 között készült Urbárium alapján Demjén a püspöki birtokot képező Szarvaskő várához tartozik. 1552-ben az Eger várát ostromló törökök a községet elpusztították. 1558. és 1564 között népesült be újra. A borospincék a falu keleti részén riolittufába vágva, sorba húzódnak. Számuk 304 db. A lakóházak építőanyaga emberemlékezet óta a fejtett, darabos kő. A község híres kőbányászatáról. Korábban az Egri Érsekség, napjainkban pedig egy vállalkozó működteti a kőbányát. A község teljesen kiépített infrastruktúrával rendelkezik. (víz, szennyvíz, gáz, villany, telefon, kábel tv a község egész területén.) Jelentős részben ennek is köszönhető, hogy a település teljesen átalakult, fokozatosan növekszik idegenforgalma.


Forrás: www.demjenkozseg.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden