Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Hanga Vendégház
Falusi szállás
Parád, Heves megye
Vendégházunk a Mátra északi lábánál található, panorámás kilátással ...

Fónagy Vendégház
Falusi szállás
Nagyvisnyó, Heves megye
Szilvásvárad melletti faluban, Nagyvisnyón, csendes, szép, erdei környezetben ...

Accommodation Vincze Vendégház
Falusi szállás
Eger, Heves megye
Eger festői belvárosában, a Minarettől kb 100 m-re csendes, családias ...

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...


Demjén
Heves megye

Demjén község a Bánya-hegy alatt a Laskó patak mellett Egertől néhány km-re, délnyugatra fekvő település. A falu a közeli hőforrásról, a helyi borról, a Hegyeskő-bércről és a közeli kaptárkövekről nevezetes, így nagyszerű célpontja lehet egy Eger környéki üdülésnek. Demjén maga is páratlan kikapcsolódást jelent: a túrák kedvelői számára remek lehetőségeket kínálnak a környező erdős dombok, például Hegyeskő. A közeli hegyes-völgyes területen tölgyes és fenyves erdők keverednek, és a környékbeli gazdag őzpopulációnak biztosítanak otthont. A terület különösen romantikus az őszi időszakban, amikor ezernyi színben pompáznak a dombok.

Demjén rendelkezik saját hőforrással is, az azonban még kiaknázatlan, nem úgy a falutól nagyjából 2 kilométernyire található egy elnyúló völgy belsejében az egerszalóki hőforrás, amely jellegzetes párolgásával meghatározó látványeleme a tájnak. A gyógyvíz serkenti a vérkeringést és alkalmas az ízületi panaszok enyhítésére is. Az itt található mészhegy is említésre méltó, hiszen a világon egyedülálló!

A faluhoz tartozik Albert-major és a Vass-tanya. Demjén az Egri Püspökség ősi birtokszerzeményei között alakult ki. Írott forrás 1331-ben említi Demjén névalakban. Az 1476-1486 között készült Urbárium alapján Demjén a püspöki birtokot képező Szarvaskő várához tartozik. 1552-ben az Eger várát ostromló törökök a községet elpusztították. 1558. és 1564 között népesült be újra. A borospincék a falu keleti részén riolittufába vágva, sorba húzódnak. Számuk 304 db. A lakóházak építőanyaga emberemlékezet óta a fejtett, darabos kő. A község híres kőbányászatáról. Korábban az Egri Érsekség, napjainkban pedig egy vállalkozó működteti a kőbányát. A község teljesen kiépített infrastruktúrával rendelkezik. (víz, szennyvíz, gáz, villany, telefon, kábel tv a község egész területén.) Jelentős részben ennek is köszönhető, hogy a település teljesen átalakult, fokozatosan növekszik idegenforgalma.


Forrás: www.demjenkozseg.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden