Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...

Hanga Vendégház
Falusi szállás
Parád, Heves megye
Vendégházunk a Mátra északi lábánál található, panorámás kilátással ...

Fónagy Vendégház
Falusi szállás
Nagyvisnyó, Heves megye
Szilvásvárad melletti faluban, Nagyvisnyón, csendes, szép, erdei környezetben ...

Accommodation Vincze Vendégház
Falusi szállás
Eger, Heves megye
Eger festői belvárosában, a Minarettől kb 100 m-re csendes, családias ...


Poroszló
Heves megye

A település a Tisza-tó jobb partján terül el Heves megyében. Megközelíthető a 33-as főközlekedési úton. Poroszló ősi település, már a honfoglalás időszakában Anonymus említést tesz arról, hogy Árpád honfoglaló seregei itt táboroztak a poroszlói Földvár alatt. A név délszláv eredetű, jelentése: hatósági személy, közhitelű tanú.

A török időkben elpusztult a község monostora, elbontásra került az Árpád- korabeli templom és helyette épült meg a ma is megcsodálható Református (1793) és Katolikus templom (1797). A községháza szintén műemlék jellegű épület, mely a falu központjában helyezkedik el. A Graefl család kastélya felújításra került és vendégfogadásra alkalmas. A falu Tájháza, a régi népi mesterségek és a falusi élet egy-egy pillanatát mutatja be egy eredeti nádtetős parasztházban. Poroszló község látnivalóit egyedi látványosság egészítette ki, amely a Tisza-tavi Ökoturisztikai Tanösvény és Vízi Sétány nevet viseli és a Tisza-tó élővilágának megismerését teszi az érdeklődők számára könnyedebbé. A palló utas tanösvény két madárvárta és egy 8 méter magas torony környezetében nyújt feledhetetlen élményt és látványt a természet kedvelőinek, és a zöld turizmus szerelmeseinek.

A helybéli vendéglátók a természet turizmust preferálják, de lehetőség van mérsékelt számú motoros csónak elhelyezésére a kikötőben. Poroszló nem csak a vízi sportok miatt kedvelt terület, de a madarászok is szívesen látogatnak ide, hisz található itt barnahéja, ölyvek, nagyon ritkán látható a szigorúan védett kékvércse, megcsodálhatják a méltóságteljesen repülő szürke- és vörösgémet, vagy a hófehér kócsagot, netán az éppen szárítkozó kárókatonát. A tavon vízitúrázni többféleképpen lehet. Aki szereti a csendet és hosszabb ideig tud a vízen kirándulni, annak a kenus túrát ajánljuk, hisz így megláthatják mind azt a szépséget, amit a tározó rejt magában. A tündérfátyollal borított vízfelület, a tavirózsák hatalmas levelei közt egy-egy fehér foltként örök emléket nyújtanak az ide látogatóknak. A motoros, csónaktúrák két-három óra hossza leforgása alatt nagy területet képesek bejárni, varázslatosabbnál, varázslatosabb ösvényeken, szinte bujkálva előre jutni. Aki horgászni vágyik, itt a legváltozatosabb halféleségekkel találkozhat, az apró keszegtől a kapitális harcsáig, közel 50 halfajta fogható.

A család minden tagja megtalálja a számára legkedvezőbb programot és a nap végeztével, amikor megfáradva mindenki hazatér a szállására, kezdetét veheti a gasztronómiai túra, hiszen a helyi éttermek országos hírűek, finomabbnál finomabb ételeket szolgálnak fel, falusias vendégszeretettel, nívós környezetben.

Ha a vacsorát befejezve esti sétára vágyunk, akkor az alföldi naplementét csodálhatják meg. Akit a vízen ér az a szerencse, hogy láthatja a naplementét, akkor találkozhat a vöröses-sárgán izzó vízi csodával, melyet "aranyhídnak" neveznek az itteniek.


Forrás: www.poroszlo.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden