Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Accommodation Vincze Vendégház
Falusi szállás
Eger, Heves megye
Eger festői belvárosában, a Minarettől kb 100 m-re csendes, családias ...

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...

Fónagy Vendégház
Falusi szállás
Nagyvisnyó, Heves megye
Szilvásvárad melletti faluban, Nagyvisnyón, csendes, szép, erdei környezetben ...

Hanga Vendégház
Falusi szállás
Parád, Heves megye
Vendégházunk a Mátra északi lábánál található, panorámás kilátással ...


Poroszló
Heves megye

A település a Tisza-tó jobb partján terül el Heves megyében. Megközelíthető a 33-as főközlekedési úton. Poroszló ősi település, már a honfoglalás időszakában Anonymus említést tesz arról, hogy Árpád honfoglaló seregei itt táboroztak a poroszlói Földvár alatt. A név délszláv eredetű, jelentése: hatósági személy, közhitelű tanú.

A török időkben elpusztult a község monostora, elbontásra került az Árpád- korabeli templom és helyette épült meg a ma is megcsodálható Református (1793) és Katolikus templom (1797). A községháza szintén műemlék jellegű épület, mely a falu központjában helyezkedik el. A Graefl család kastélya felújításra került és vendégfogadásra alkalmas. A falu Tájháza, a régi népi mesterségek és a falusi élet egy-egy pillanatát mutatja be egy eredeti nádtetős parasztházban. Poroszló község látnivalóit egyedi látványosság egészítette ki, amely a Tisza-tavi Ökoturisztikai Tanösvény és Vízi Sétány nevet viseli és a Tisza-tó élővilágának megismerését teszi az érdeklődők számára könnyedebbé. A palló utas tanösvény két madárvárta és egy 8 méter magas torony környezetében nyújt feledhetetlen élményt és látványt a természet kedvelőinek, és a zöld turizmus szerelmeseinek.

A helybéli vendéglátók a természet turizmust preferálják, de lehetőség van mérsékelt számú motoros csónak elhelyezésére a kikötőben. Poroszló nem csak a vízi sportok miatt kedvelt terület, de a madarászok is szívesen látogatnak ide, hisz található itt barnahéja, ölyvek, nagyon ritkán látható a szigorúan védett kékvércse, megcsodálhatják a méltóságteljesen repülő szürke- és vörösgémet, vagy a hófehér kócsagot, netán az éppen szárítkozó kárókatonát. A tavon vízitúrázni többféleképpen lehet. Aki szereti a csendet és hosszabb ideig tud a vízen kirándulni, annak a kenus túrát ajánljuk, hisz így megláthatják mind azt a szépséget, amit a tározó rejt magában. A tündérfátyollal borított vízfelület, a tavirózsák hatalmas levelei közt egy-egy fehér foltként örök emléket nyújtanak az ide látogatóknak. A motoros, csónaktúrák két-három óra hossza leforgása alatt nagy területet képesek bejárni, varázslatosabbnál, varázslatosabb ösvényeken, szinte bujkálva előre jutni. Aki horgászni vágyik, itt a legváltozatosabb halféleségekkel találkozhat, az apró keszegtől a kapitális harcsáig, közel 50 halfajta fogható.

A család minden tagja megtalálja a számára legkedvezőbb programot és a nap végeztével, amikor megfáradva mindenki hazatér a szállására, kezdetét veheti a gasztronómiai túra, hiszen a helyi éttermek országos hírűek, finomabbnál finomabb ételeket szolgálnak fel, falusias vendégszeretettel, nívós környezetben.

Ha a vacsorát befejezve esti sétára vágyunk, akkor az alföldi naplementét csodálhatják meg. Akit a vízen ér az a szerencse, hogy láthatja a naplementét, akkor találkozhat a vöröses-sárgán izzó vízi csodával, melyet "aranyhídnak" neveznek az itteniek.


Forrás: www.poroszlo.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden