Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Hanga Vendégház
Falusi szállás
Parád, Heves megye
Vendégházunk a Mátra északi lábánál található, panorámás kilátással ...

Fónagy Vendégház
Falusi szállás
Nagyvisnyó, Heves megye
Szilvásvárad melletti faluban, Nagyvisnyón, csendes, szép, erdei környezetben ...

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...

Accommodation Vincze Vendégház
Falusi szállás
Eger, Heves megye
Eger festői belvárosában, a Minarettől kb 100 m-re csendes, családias ...


Heves megye leírása

Heves megye Magyarország északkeleti részében található, székhelye Eger. Heves megye két nagy tájhoz, az Északi-középhegységhez és az Alföldhöz tartozik. A megye rendkívül változatos tájakkal rendelkezik. Északi része a Mátra és a Bükk hegyvidéke, míg déli fele alföldi síkság, a Tisza-tóval kiegészülve. A Mátrában található Magyarország legmagasabb pontja is, az 1014 méter magas Kékes tető.
A megyét délkeletről a Tisza-tó határolja, amely a kiskörei vízierőműhöz tartozó víztározó és egyben Magyarország legnagyobb mesterséges tava. A megye nagyobb folyóvizei a Tisza, a Zagyva, a Tarna, a Laskó és az Eger-patak. A megye területének 13%-a a Bükki Nemzeti Park részét képezi.
Festői völgyek és bércek, nyáron hűs levegőt adó tölgyesek, ködfátyolban rejtőzködő sejtelmes őszi csúcsok, sebesen zubogó tavaszi patakok, télen romantikus környezetben található sípályák, gyógyító klíma - a Mátra ezer arca. A Mátrában - összesen mintegy 600 km hosszúságban - jelzett turistaútvonalak hálózata segíti a túrázókat, kirándulókat a tájékozódásban. Itt bárki könnyedén megmászhatja Magyarország legmagasabb csúcsát, a Kékest (1014 m) - ettől magasabban ebben az országban már csak a madarak repülnek. A hegyvidéki üdülés közkedvelt helyei és kellemes gyalogtúrák célpontjai Mátraháza, Galyatető vagy a csodálatos panorámát nyújtó Ágasvár. Mátrafüred és Mátraháza között fekszik Sástó, ahol csónakázási, horgászási lehetőségek és 50 méter magas kilátó várja a látogatókat. Mátrafüred és Lajosháza kirándulóközpontokat a Gyöngyösről, az Orczy kastély szomszédságából induló erdei kisvasúttal is érdemes felkeresni.
A Bükk-hegység páratlanul gazdag földtani formakincsét a sokféle kőzetnek és az erőteljes kéregmozgásoknak köszönheti. Középső területe a Bükk fennsík, mely az ország legnagyobb és legszebb mészkőfennsíkja. A hegységben mintegy 900 felszín alatti barlang ismert, melyek jelentős részében csodálatos cseppkőképződmények találhatók. Igen érdekesek a Bükk déli területén működő időszakos források, az Imó-kő-forrás és a Vörös-kő-forrás. Növénytakarója és állatvilága rendkívül változatos és fokozottan védett.
A környezeti ártalmaktól mentes, szinte érintetlen Tisza-tó igazi "vadvízország": selymes vize, hatalmas öblei, a holtágak, a változatos szigetvilág, a gazdag hal- és vadállomány, a védett madárrezervátum a csendes pihenés és a teljes értékű, természetközeli kikapcsolódás lehetőségét kínálják.
A kis hegyvidéki falvaktól egészen a kanyargó Tiszáig számtalan minősített falusi vendégház várja a turistákat. Ha utunk során megszomjazunk, a Tokaji borvidék páratlan nedűi üdítenek fel.

Forrás: www.hevestour.hu

Település leírások a megyéből:

Abasár, Adács, Aldebrő, Andornaktálya, Apc, Átány, Atkár, Balaton, Bátor, Bekölce, Bélapátfalva, Besenyőtelek, Boconád, Bodony, Boldog, Bükkszék, Bükkszenterzsébet, Bükkszentmárton, Csány, Demjén, Detk, Domoszló, Dormánd, Ecséd, Eger (2), Egerbakta, Egerbocs, Egercsehi, Egerfarmos, Egerszalók, Egerszólát, Erdőkövesd, Erdőtelek, Erk, Fedémes, Feldebrő, Felsőtárkány, Füzesabony, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Hatvan, Heréd, Heves, Hevesaranyos, Hevesvezekény, Hort, Istenmezeje, Ivád, Kál, Kápolna, Karácsond, Kerecsend, Kerekharaszt, Kisfüzes, Kisköre, Kisnána (1), Kompolt, Lőrinci, Ludas, Maklár, Markaz, Mátraballa, Mátraderecske, Mátraszentimre, Mezőszemere, Mezőtárkány, Mikófalva (1), Mónosbél, Nagyfüged, Nagykökényes, Nagyréde, Nagytálya, Nagyút, Nagyvisnyó (1), Noszvaj, Novaj, Ostoros, Pálosvörösmart, Parád (3), Parádsasvár, Pély, Pétervására, Petőfibánya, Poroszló, Recsk, Rózsaszentmárton, Sarud, Sirok, Szajla, Szarvaskő, Szentdomonkos, Szihalom, Szilvásvárad (2), Szúcs, Szűcsi, Tarnabod, Tarnalelesz, Tarnaméra, Tarnaörs, Tarnaszentmária, Tarnaszentmiklós, Tarnazsadány, Tenk, Terpes, Tiszanána, Tófalu, Újlőrincfalva, Vámosgyörk, Váraszó, Vécs, Verpelét, Visonta, Visznek, Zagyvaszántó, Zaránk


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden