Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Provincia Panzió Vendégház
Váralja, Tolna megye
Váralja csendes, tiszta levegőjű kis község a Keleti-Mecsekben, Tolna ...

TorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A TorbaLak igazából két épület!
Az egyik egy négy napraforgós ...

Váradi Ház
Falusi szállás
Szarvas, Békés megye
A Váradi ház környezete és belső kialakítása a pihenést, kikapcsolódást ...

Akácvirág Vendégház és Apartman Szilvásvárad
Szilvásvárad, Heves megye
Az Akácvirág Vendégház a Bükk-hegységben található, a Lipicai lovak, ...

Pék-ház
Kisoroszi, Pest megye
A Dunakanyar egyik legrégebbi épülete, ahol a helység legutolsó péksége ...


Hajdú-Bihar megye leírása

Hajdú-Bihar megye az ország negyedik legnagyobb megyéje, 1950-ben Bihar magyarországi részének és Hajdú vármegyének az egyesítésével, illetve néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település hozzácsatolásával jött létre. Hajdú-Bihar megye Budapestről gépkocsival az M3-as, az M35-ös autópályán, a 4-es főúton, illetve vonattal, és repülővel közelíthető meg. Hajdú-Bihar területét észak-keleten a homokbuckás Nyírség déli tája, a különleges Hajdúság, nyugaton és észak-nyugaton a festői Hortobágy és a Borsodi-ártér, míg délen a Berettyó-Körösök kistájai alkotják. Székhelye Debrecen, mely évszázadokon keresztül táplálta az Alföld és a Tiszántúl tudományos, kulturális életét. A cívis városnapjainkban is a keleti országrész gazdasági, szellemi, kulturális központja, a turisták kedvelt célpontja.
Hajdú- Bihar megyében található a világon egyedülálló, páratlan természeti értéket képviselő Hortobágyi Nemzeti Park, Magyarország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja. A magyar puszta különleges, ritkaságokban gazdag állat- és növényvilágára, néprajzi értékeire, pásztorhagyományaira évente több százezer vendég kíváncsi. A pusztai kirándulások keretében őshonos állatfajokat és ritka növényeket ismerhetünk meg. A szabadon legelésző szürkemarha gulyák, rackanyájak, mangalicakondák még ma is láthatók. A nemzeti park, mint Európa legnagyobb nyílt legelőtája 1999 decemberétől kulturtáj kategóriában a Világörökség részévé vált.
Hajdú-Bihar megye népi iparművészete sokszínű és rendkívül gazdag. Az évszázadok során kikristályosodott népi kultúra megőrzésének, ápolásának szép hagyományai vannak. Ma is élő mesterség a fazekasság, az ősi fekete kerámia készítése Nádudvaron, és a mézeskalácsos mesterség Debrecenben, Hajdúböszörményben. A megye határain túl is ismert és híres a furtai nagy és kissárréti fehérhímzés. Debrecen, Derecske és Nádudvar vidékén sok mestere van a szűrhímzés, szűrrátét művészetének. A hajdúböszörményi mestereknek köszönhetően művészi színvonalra emelkedett a szíjgyártó mesterség. Új életre kelt a csikóbőrös mesterség is. A kulacsok mellett a karikás ostorok, bőr bicskatartók, dobozok is népszerűek a turisták körében. A népi iparművészet mai mestereinek portékái az évszázados hagyományokra visszatekintő debreceni, és hortobágyi nagyvásárokon napjainkban is megtalálhatók.
A turistákat kellemes, nyugodt pihenést biztosító szállodák, családias panziók, falusi vendégfogadók, hangulatos belvárosi teraszok, éttermek várják. A világszínvonalú fürdőkomplexumok, gyógy- és termálfürdők, a különleges természetvédelmi területek, a Ligetalja, az Erdőspuszták apró falvai, a Hortobágy, a horgászok paradicsomaként ismert Tisza parti táj és a sárréti vízi világ minden korosztálynak tartalmas pihenést és szórakozást ígér.

Forrás: www.hajdubihar.eu

Település leírások a megyéből:

Álmosd, Ártánd, Bagamér, Bakonszeg, Balmazújváros, Báránd, Bedő, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, Bihardancsháza, Biharkeresztes, Biharnagybajom, Bihartorda, Bocskaikert, Bojt, Csökmő, Darvas, Debrecen, Derecske, Ebes (1), Egyek, Esztár, Földes, Folyás, Fülöp, Furta, Gáborján, Görbeháza, Hajdúbagos, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Hencida, Hortobágy, Hosszúpályi, Kaba, Kismarja (1), Kokad, Komádi, Konyár, Körösszakál, Körösszegapáti, Létavértes, Magyarhomorog, Mezőpeterd, Mezősas, Mikepércs, Monostorpályi, Nádudvar, Nagyhegyes, Nagykereki, Nagyrábé, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyíradony, Nyírmártonfalva, Pocsaj, Polgár, Püspökladány (1), Sáp, Sáránd, Sárrétudvari, Szentpéterszeg, Szerep, Téglás, Tépe, Tetétlen, Tiszacsege, Tiszagyulaháza, Told, Újiráz, Újléta, Újszentmargita, Újtikos, Vámospércs, Váncsod, Vekerd, Zsáka


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden