Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Noll Tanya - Falusi turizmus, Erdei iskola
Falusi szállás
Felcsút, Fejér megye
Tanyánk, melyet nagyszüleink alapítottak 1920-ban, Budapesttől 40 km-re, ...


Felcsút
Fejér megye

Felcsút 1749 lelkes község Fejér megye északi részén, a Váli-viz völgyében. A települést a Székesfehérvárt az M1-es autópályával összekötő 811-es számú főúton közelíthetjük meg.

Első írásos említése 1269-ből származik, nevét a Csút személynévből származtatják. A község területéről bronzkori és római kori leletek is előkerültek. A középkorban a legnagyobb birtokosai a fehérvári keresztes lovagok voltak, a török idők után került a pálos rend tulajdonába.

Klasszicista stílusu római katolikus plébániatemploma 1828 és 1840 között épült fel, oltárképe Dorfmeister István alkotása. A református templom 1895-ben készült el, a Községházát 1906-ban adták át. A község életében jelentős előrelépés volt - az azóta már nem üzemelő - vasútvonal megépítése. 1931. július 16-án a település határában ért földet repülőgépével az Atlanti-óceán átrepülése után Magyar Sándor és Endresz György. Útjukkal a Trianoni békedöntés igazságtalanságaira próbálták felhívni a világ közvéleményének figyelmét.

Felcsút a rendszerváltás után jelentős fejlődésnek indult, kiépűltek illetve megújultak közművei és intézményei, 2000 őszén került átadásra a Sportcsarnok.

A település múltjának emlékeivel a Helytőrténeti Múzeumban ismerkedhetünk meg, a község horgásztava kedvelt kirándulóhely.


Forrás: www.felcsut.huNoll Tanya - Falusi turizmus, Erdei iskola
Falusi szállás
Felcsút, Fejér megye

Noll Tanya - Falusi turizmus, Erdei iskola
Max. férőhely: 65 fő
Ár: 2300 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden