Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Mózes Vendégház
Falusi szállás
Ópusztaszer, Csongrád megye
A falu központjában, zöldövezetben 3+1 kényelmesen rádióval, TV-vel ...

Ópusztaszeri Akhal Ménes - Jurtaszállás
Ópusztaszer, Csongrád megye
Ha Önök Ópusztaszerre látogatnak, megtekinthetik a Feszty-körképet ...


Mórahalom
Csongrád megye

Településünk 1729-ben kapta nevét, majd 1892-ben Szeged - Alsóközpont néven lett a sűrűn lakott tanyavilág központja. 1950-től Mórahalom néven vált önálló községgé, majd 1970-től nagyközség. A közigazgatás átszervezését követően 1984-től városi jogú nagyközség, több település körzetközpontja, majd 1989. március l-jén városi rangot kapott.
A település 1992-ben ünnepelte alapításának 100 éves évfordulóját, lakónépessége 2008. január 1-i adatok alapján 5948 fő, amelyből 4417 belterületi lakos, és a külterületen 1531 fő lakik.

A lakosság, illetve az ide látogatók sportigényét futballpályák, teniszpályák, az iskolai sportcsarnok, sportpálya, valamint a Városi Fürdő tanmedencéje és úszómedencéje elégíti ki. Az idegenforgalom hagyományát Mórahalmon a belterületen található Mórahalmi Gyógyfürdő adja. A fürdő mellett található városunk legnagyobb parkja. A lombos fákkal övezett és virágágyásokkal ékeskedő szép és rendezett környezetben sétányok és padok találhatók, valamint a történelmi sorsfordulóinknak emléket állító szobrok és emlékművek kerültek itt elhelyezésre. A város külterületén található idegenforgalmi nevezetesség a Madarász-tó.

A mai tanyasi életformára építve is megindult a "tanyai turizmus", mely mind a hazai, mind pedig a külföldi vendégek számára egyre népszerűbb.


Forrás: www.morahalom.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden