Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

TorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A TorbaLak igazából két épület!
Az egyik egy négy napraforgós ...

Mákfa Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
Vendégházunk egy több, mint száz éves parasztház, amelyet igényesen ...

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Vasvár - Nagymákfa, Vas megye
A vasi hegyhát és a zalai dombok között fekszik Nagymákfa, ez a dimbes-dombos, ...

Göcsej-gyöngye vendégház
Falusi szállás
Kustánszeg, Zala megye
A vendégház Zalaegerszegtől 25 km-re Göcsej egyik legnyugodtabb legcsendesebb, ...

Boglárka Vendégház
Falusi szállás
Letkés, Pest megye
Budapestről 70 km-re az Ipoly völgyében található vendégházunk 2005-ben ...


Füzér
Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Füzér, Magyarország észak-keleti részén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sátoraljaújhelyi kistérségben a magyar-szlovák határnál helyezkedik el. Lakosainak száma 542 fő.

A község múltja a történelmi középkorra nyúlik vissza és a vár a mai napig a község központi eleme, fő turisztikai látványossága. Ezen kívül a térség turisztikai vonzerejét az érintetlen természet és a gazdag, hagyományokon alapuló kulturális vonzerő jelentősen emeli.

A Nagy-Milic, a környező hegyek, erdők, a gazdag növény- és állatvilág nagyszerű élménnyel szolgálnak az ide látogatóknak, melyre a koronát a Füzéri vár nyújtotta esztétikai és erkölcsi élmény teszi fel.
A jelentős történeti, építészeti értékeket képviselő vár helyreállítása csaknem egy évtizede kezdődött meg. Ez idő alatt valósult meg a gazdasági épületrész fennmaradt falainak állagvédelme, megkezdődött a lakópalota északi észak-nyugati szakaszán a pinceszint részleges rekonstrukciója és befejeződött a vár bejáratát védő kapubástya és torony helyreállítása.

A község jelenét máig meghatározza, a szlovák hagyományok méltó ápolása, azok megőrzése. A múlthoz való ragaszkodás valamint a kissebségek szerveződésére 1977-ben megalakult a Szlovák Nemzetiségi Pávakör, majd 1994-ben a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat.
A község az elmúlt években a hagyományok megőrzésére találkozót szervezett. 2004-ban volt XVI. rendezvényünk, mely a térségben élő kisebbségek, főként szlovák, német, ruszin és a határon túli, Szlovákiából érkező hagyományőrző együttesek, csoportok kultúrájának bemutatására, megismertetésére adott és ad lehetőséget.
A község meglévő turisztikai vonzerejének fokozása, a meglévő értékek megőrzésének és továbbadásának igénye ösztökélte és eredményezte a 2003 évben először megrendezett Füzéri Vár napok rendezvénysorozat létrejöttét.


Forrás: www.fuzer.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden