Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

TorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A TorbaLak igazából két épület!
Az egyik egy négy napraforgós ...

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

Fónagy Vendégház
Falusi szállás
Nagyvisnyó, Heves megye
Szilvásvárad melletti faluban, Nagyvisnyón, csendes, szép, erdei környezetben ...

Hanga Vendégház
Falusi szállás
Parád, Heves megye
Vendégházunk a Mátra északi lábánál található, panorámás kilátással ...

Naszálykapuja Vendégház
Kosd, Pest megye
A vendégház a Dunakanyarban található, Váctól 5 km-re. Zebegény, ...


Füzér
Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Füzér, Magyarország észak-keleti részén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sátoraljaújhelyi kistérségben a magyar-szlovák határnál helyezkedik el. Lakosainak száma 542 fő.

A község múltja a történelmi középkorra nyúlik vissza és a vár a mai napig a község központi eleme, fő turisztikai látványossága. Ezen kívül a térség turisztikai vonzerejét az érintetlen természet és a gazdag, hagyományokon alapuló kulturális vonzerő jelentősen emeli.

A Nagy-Milic, a környező hegyek, erdők, a gazdag növény- és állatvilág nagyszerű élménnyel szolgálnak az ide látogatóknak, melyre a koronát a Füzéri vár nyújtotta esztétikai és erkölcsi élmény teszi fel.
A jelentős történeti, építészeti értékeket képviselő vár helyreállítása csaknem egy évtizede kezdődött meg. Ez idő alatt valósult meg a gazdasági épületrész fennmaradt falainak állagvédelme, megkezdődött a lakópalota északi észak-nyugati szakaszán a pinceszint részleges rekonstrukciója és befejeződött a vár bejáratát védő kapubástya és torony helyreállítása.

A község jelenét máig meghatározza, a szlovák hagyományok méltó ápolása, azok megőrzése. A múlthoz való ragaszkodás valamint a kissebségek szerveződésére 1977-ben megalakult a Szlovák Nemzetiségi Pávakör, majd 1994-ben a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat.
A község az elmúlt években a hagyományok megőrzésére találkozót szervezett. 2004-ban volt XVI. rendezvényünk, mely a térségben élő kisebbségek, főként szlovák, német, ruszin és a határon túli, Szlovákiából érkező hagyományőrző együttesek, csoportok kultúrájának bemutatására, megismertetésére adott és ad lehetőséget.
A község meglévő turisztikai vonzerejének fokozása, a meglévő értékek megőrzésének és továbbadásának igénye ösztökélte és eredményezte a 2003 évben először megrendezett Füzéri Vár napok rendezvénysorozat létrejöttét.


Forrás: www.fuzer.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden