Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Váradi Ház
Falusi szállás
Szarvas, Békés megye
A Váradi ház környezete és belső kialakítása a pihenést, kikapcsolódást ...


Szarvas
Békés megye

Békéscsabától 47 kilométerre, a Hármas-Körös holtágának partján (kákafoki holtág) fekszik Szarvas városa. Közigazgatási területén van a Magyar Királyság (történelmi Magyarország) földrajzi középpontja, amelyet emlékmű jelöl a holt Körös partján. A város a 44-es számú közúton és vasúton is megközelíthető.
A környék már az őskor óta lakott. A népvándorlás korából fontos avar leletek maradtak fenn. Először Anonymus említi a települést Szarvashalom néven. A hajdani Árpád-kori falu létét számos 1284-85 közötti időből származó feljegyzés tanúsítja. A török hódoltság emlékeit a palánkvár és a Körösön átívelő híd őrzi. Annak ellenére, hogy fontos kereskedelmi útvonalon feküdt a város, a XVII. századra kihalt, lakói elmenekültek.
A következő évszázadban Harruckern János György földbirtokos felvidéki jobbágyokkal népesítette be a települést. A néhány száz lelkes faluból egy évszázad alatt ismét virágzó mezőváros lett, ennek megvalósítása Tessedik Sámuel és a gróf Bolza család nevéhez fűződik. A nagy tudású lelkész megalapította Európa első gazdasági iskoláját, továbbá elterjesztette a modern földművelési technikákat a környéken. Kiemelkedően fontos szerepet töltött be a településen a gróf Bolza család. Kastélyokat varázsoltak a Körös partjára, felépítették a szárazmalmot, létrehozták az Anna-ligetet, majd a Bolza Józsefről elnevezett Pepi-kertet, mai nevén a Szarvasi Arborétumot, ami manapság is Szarvas legcsodálatosabb és legismertebb látványossága. 1847-től a megye első nyomdája is itt működött.
A II. világháború után az oktatás és a kutatómunka vált a város életének a legfontosabb tényezőjévé: Az Öntözési Kutatóintézet és a Haltenyésztési Kutatóintézet (a két kutatóintézet összevonva HAKI néven működik), valamint a Tessedik Sámuel Főiskola Óvónőképző Intézete és Mezőgazdasági Víz- és környezetgazdálkodási Kara létrejöttével Szarvas Békés-megye szellemi központjává vált.

A város határában 30 kilométer hosszúságban folyik a millió természeti élményt rejtő Körös. A térség nagy idegenforgalmi célterület. Kedvelt fürdő- és horgászhely, az arborétumot a világ minden részéről látogatják. A helység vidéki vendégházai, halászcsárdái, vendégfogadói kitűnő konyháikkal, szakmájukat értő személyzettel magas színvonalon szolgálják a vendégek kényelmét.


Forrás: www.wikipedia.huVáradi Ház
Falusi szállás
Szarvas, Békés megye

Váradi Ház
Max. férőhely: 9 fő
Ár: 3500 Ft/főtől

Horgásztanya
Falusi szállás
Szarvas, Békés megye

Horgásztanya
Max. férőhely: 8 fő
Ár: 2500 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Minden