Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

Szágyi Vendégház
Falusi szállás
Szágy, Baranya megye
Szágy a Zselic baranyai részén, észak-déli fekvésű völgyben helyezkedik ...


Sellye
Baranya megye

Sellye városa Baranya megyében, Szigetvártól délre, az Ormánságban Bogdása és Csányoszró között fekvő település. Megközelíteni csak közúton lehet, mivel a vasúti személyszállítás megszűnt ezen a vonalon.

Sellyéről az első írásos feljegyzés 1292-ből származik. Mátyás király idejében birtok és papi centrum volt, majd a törökök idejében Nahie, azaz bírósági kerület. 1781-ben II. Józseftől mezővárosi rangot kapott, melyet 1872-ig megtartott. Az I. Világháború idején, a szerb megszállás alatt, 3 évig járásszékhely, majd 1950-64 között újra járásszékhely, 49 településsel.

1970-ben nagyközség, 1997. július 1. óta város.

Sellye az Ormánságnak nevezett természeti értékekben és néphagyományaiban egyedülállóan gazdag tájegységnek a legnagyobb lélekszámú települése és központja.

Hazánknak erről a szubmediterrán, viszonylag csapadékos tájékáról a "messziről" jött embernek inkább csak romantikus fogalmai vannak, részint néphagyományokat konzerváló elmaradottságáról, részint homokos, meleg, "dinnyeérlelő" talajáról. Azt talán kevesebben tudják, hogy a Dráva-menti táj az ország egyik legváltozatosabb, fában, vizekben, vadban a legtöbb meglepetést tartogató tája, amelynek az értékeit a hozzáértő emberi szorgalom, s az innen olyannyira hiányzó tőke oldhatja meg.
A város építészeti műemlékei közt kiemelkedő a16. századi Draskovich kastély, mely ma diákotthonként funkcionál, de az ide érkező látogatók számára is kínál kényelmes szálláshelyet. A gyönyörű parkjában tett séta után benyithatunk az ugyancsak a főtéren lévő, Kiss Géza néprajzkutatóról elnevezett Ormánság Múzeumba, amely előtt a tudós mellszobra áll. A múzeumban visszapillanthatunk a Drávával napi kapcsolatot tartó nép korábbi archaikus életformájára, az Ormánság messze földön híres szőtteseire, népi bútoraira és kerámiáira, a magyar népi építészetben külön fejezetet jelentő talpasházra. Aki értő szemmel keresi a szépet, az a népi építészet több régi remekére bukkanhat a vidéki báját megőrző kisvárosban.
A Sellyei Termálfürdő 38°C-os, ásványi anyagokban gazdag gyógyvize a reumás megbetegedések és az ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. De a sportolni, kikapcsolódni vágyó látogatók is kellemes környezetben tölthetik itt szabadidejüket. A gyógyfürdő melletti csónakázó tó tökéletes helyszín egy kis romantikázáshoz.

Ebben a nyugodt, kellemes környezetben számos várja a kisváros falusi turizmus szerelmeseit.


Forrás: www.sellye.huPetra Vendégház
Falusi szállás
Sellye, Baranya megye

Petra Vendégház
Max. férőhely: 9 fő
Ár: 2800 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/