Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...


Sellye
Baranya megye

Sellye városa Baranya megyében, Szigetvártól délre, az Ormánságban Bogdása és Csányoszró között fekvő település. Megközelíteni csak közúton lehet, mivel a vasúti személyszállítás megszűnt ezen a vonalon.

Sellyéről az első írásos feljegyzés 1292-ből származik. Mátyás király idejében birtok és papi centrum volt, majd a törökök idejében Nahie, azaz bírósági kerület. 1781-ben II. Józseftől mezővárosi rangot kapott, melyet 1872-ig megtartott. Az I. Világháború idején, a szerb megszállás alatt, 3 évig járásszékhely, majd 1950-64 között újra járásszékhely, 49 településsel.

1970-ben nagyközség, 1997. július 1. óta város.

Sellye az Ormánságnak nevezett természeti értékekben és néphagyományaiban egyedülállóan gazdag tájegységnek a legnagyobb lélekszámú települése és központja.

Hazánknak erről a szubmediterrán, viszonylag csapadékos tájékáról a "messziről" jött embernek inkább csak romantikus fogalmai vannak, részint néphagyományokat konzerváló elmaradottságáról, részint homokos, meleg, "dinnyeérlelő" talajáról. Azt talán kevesebben tudják, hogy a Dráva-menti táj az ország egyik legváltozatosabb, fában, vizekben, vadban a legtöbb meglepetést tartogató tája, amelynek az értékeit a hozzáértő emberi szorgalom, s az innen olyannyira hiányzó tőke oldhatja meg.
A város építészeti műemlékei közt kiemelkedő a16. századi Draskovich kastély, mely ma diákotthonként funkcionál, de az ide érkező látogatók számára is kínál kényelmes szálláshelyet. A gyönyörű parkjában tett séta után benyithatunk az ugyancsak a főtéren lévő, Kiss Géza néprajzkutatóról elnevezett Ormánság Múzeumba, amely előtt a tudós mellszobra áll. A múzeumban visszapillanthatunk a Drávával napi kapcsolatot tartó nép korábbi archaikus életformájára, az Ormánság messze földön híres szőtteseire, népi bútoraira és kerámiáira, a magyar népi építészetben külön fejezetet jelentő talpasházra. Aki értő szemmel keresi a szépet, az a népi építészet több régi remekére bukkanhat a vidéki báját megőrző kisvárosban.
A Sellyei Termálfürdő 38°C-os, ásványi anyagokban gazdag gyógyvize a reumás megbetegedések és az ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. De a sportolni, kikapcsolódni vágyó látogatók is kellemes környezetben tölthetik itt szabadidejüket. A gyógyfürdő melletti csónakázó tó tökéletes helyszín egy kis romantikázáshoz.

Ebben a nyugodt, kellemes környezetben számos várja a kisváros falusi turizmus szerelmeseit.


Forrás: www.sellye.huPetra Vendégház
Falusi szállás
Sellye, Baranya megye

Petra Vendégház
Max. férőhely: 9 fő
Ár: 2800 Ft/főtől


Vissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/