Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...


Dunaszekcső
Baranya megye

Dunaszekcső Baranya megye északkeleti részén, három megye /Baranya, Bács-Kiskun, Tolna/ határán található. A megyeszékhelytől való távolsága 55 km. Átszeli az 56. számú főközlekedési út, ezért rövid idő alatt elérhetőek a közeli városok: Mohács, Szekszárd, Baja, Bátaszék, Bóly. A községen áthaladó távolsági autóbuszokkal közvetlenül elérhető Budapest, Kecskemét, Szeged, Békéscsaba, Székesfehérvár, Kaposvár is.

Dunaszekcső a történelem során a régió, a megye életében fontos szerepet töltött be, elsősorban földrajzi fekvése miatt. A különböző korok, népek fontos útjai szinte kivétel nélkül áthaladtak rajta, erről tanúskodnak azok az előkerült leletek is, melyek a Falumúzeumban találhatók meg.

Manapság kiemelten kezelt terület az idegenforgalom fejlesztése. Jelentős a hétvégi házzal rendelkezők száma, bizonyítva a falu vonzerejét. Egyre többen foglalkoznak falusi vendéglátással, falusi turizmussal, így a kínálat egyre bővül. Jelentős hagyományokkal rendelkezik a szőlőtermesztés, a borkészítés. Az utóbbi években a falu képviselői borversenyeken szép sikereket értek el, a község pedig tagja a Mohács-Bóly Térségi Fehérborút Egyesületnek. Ezek mellett természetesen a legfőbb vonzerő a Duna.

A külföldiek, elsősorban német állampolgárok, több ingatlant is vásároltak a faluban, s a más országokból érkező turisták - akik később újra visszatérnek - azt mondják: "... Van valami varázsa a falunak, amely visszacsábítja azt, aki egyszer itt járt... "


Forrás: www.dunaszekcso.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/