Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...


Dunaszekcső
Baranya megye

Dunaszekcső Baranya megye északkeleti részén, három megye /Baranya, Bács-Kiskun, Tolna/ határán található. A megyeszékhelytől való távolsága 55 km. Átszeli az 56. számú főközlekedési út, ezért rövid idő alatt elérhetőek a közeli városok: Mohács, Szekszárd, Baja, Bátaszék, Bóly. A községen áthaladó távolsági autóbuszokkal közvetlenül elérhető Budapest, Kecskemét, Szeged, Békéscsaba, Székesfehérvár, Kaposvár is.

Dunaszekcső a történelem során a régió, a megye életében fontos szerepet töltött be, elsősorban földrajzi fekvése miatt. A különböző korok, népek fontos útjai szinte kivétel nélkül áthaladtak rajta, erről tanúskodnak azok az előkerült leletek is, melyek a Falumúzeumban találhatók meg.

Manapság kiemelten kezelt terület az idegenforgalom fejlesztése. Jelentős a hétvégi házzal rendelkezők száma, bizonyítva a falu vonzerejét. Egyre többen foglalkoznak falusi vendéglátással, falusi turizmussal, így a kínálat egyre bővül. Jelentős hagyományokkal rendelkezik a szőlőtermesztés, a borkészítés. Az utóbbi években a falu képviselői borversenyeken szép sikereket értek el, a község pedig tagja a Mohács-Bóly Térségi Fehérborút Egyesületnek. Ezek mellett természetesen a legfőbb vonzerő a Duna.

A külföldiek, elsősorban német állampolgárok, több ingatlant is vásároltak a faluban, s a más országokból érkező turisták - akik később újra visszatérnek - azt mondják: "... Van valami varázsa a falunak, amely visszacsábítja azt, aki egyszer itt járt... "


Forrás: www.dunaszekcso.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/