Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Czanadomb Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Vendégházunk, ahová most foglalni készül, Pécs közelében a Nyugat-Mecsekben ...

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

TorbaLak Vendégház
Falusi szállás
Jászszentandrás, Jász-Nagykun-Szolnok megye
A TorbaLak igazából két épület!
Az egyik egy négy napraforgós ...

Filoména Vendégház
Falusi szállás
Hegykő, Győr-Moson-Sopron megye
A Vendégházban 2 db önálló apartman van, méretük és berendezésük ...

Kehidakustányi Vendégvárók Egyesülete

A Kehidakustányi Vendégvárók Egyesülete 2001-ben alakult. Az Egyesület célja:

- Kehidakustány község idegenforgalmi szálláshelyet hasznosító lakosságának, vendéglátó- , illetve kereskedelmi ellátást és szolgáltatást végző vállalkozásainak rendszeres tájékoztatása;
- Az egyesület tagjainak érdekvédelme;
- Kehidakustány és térsége idegenforgalmának fellendítése;
- Valamint egyéb közhasznú tevékenységek (tanfolyamok szervezése, környezetvédelem, kulturális és épített örökségek ápolása stb.

Az egyesület évente két rendezvénnyel örvendezteti meg a látogatókat:

1. Medvehagyma szüret

A tavasz egyik legkorábbi hírnöke ez a csodálatos gyógynövény, amit a néphit szerint téli álmukból ébredő medvék előszeretettel fogyasztanak. A gyógynövény ereje a medvékéhez hasonló, a fokhagymáénak tízszerese. A medvehagyma lándzsaszerű üde zöld levelei egész mezőnyi részeket borítanak be a bükk és gyertyános erdőkben, ahol az erős fokhagyma illat már messziről érezhető. Gyógyhatása sokrétű: immunerősités vesetisztítás, koleszterint csökkentés, vizelethajtás, antibakteriális hatás. Sokrétű felhasználási és fogyasztási formája ismert. Saláták, levesek kitűnő alapanyaga. Frissen is fogyasztható, de pizzára, szendvicsre, rizsbe, krumpliba, főzelékbe keverve, illetve spenótszerűen elkészítve is kiváló. Készíthetünk medvehagyma bort, illetve szeszes kivonatot jóféle gyümölcs pálinkából.

2. New Age Fesztivál -Művészet és életmód találkozása a természettel

A New Age, egy az Egyesült Államokból elindult zenei irányzat, melynek számos képviselőjét ismerjük (Mike Oldfield, Enya, Vangelis, Ray Lynch…) Mára azonban már sokkal többet jelent ennél. A természettel való harmónia - ez az új kor lényege. A fesztiválon helyet kap az életmód és a művészetek számos képviselője. A rendezvény a településen belül több helyszínen zajlik majd. Célunk, hogy a természethez közelibb életmódot bemutassuk azoknak, akik még nem ismerik, ugyanakkor kellemes kikapcsolódást biztosítsunk azoknak is, akik már az új kor szelleme szerint élnek.

A 2008. évben bevezettük a Kehidakustányi Vendégváró Kártyát (Kehidakártya), mely kiváló kedvezményeket nyújt családok és baráti társaságok részére a település és a környék szolgáltatóinál. Tájékoztató füzetünk a Turizmus Trend szaklap 2009-es Kiadvány Trend versenyén Non-profit kiadvány kategóriában a nagyközönség díj második helyét érte el.


Vezető: Trangóni Katalin
Telefon: 70/286-4877
E-mail: info@kehidavendeg.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/