Falusi turizmus hírekFalusi szállásokTelepülések leírásaiFalusi turizmus egyesületek bemutakozásaiFalusi szállásadóknak, hirdetőknekZöld SarokKapcsolat

Falusi szállások részletes keresése

Kiemelt falusi turizmus ajánlataink:

Andrea Villa
Hévíz, Zala megye
Családias Apartman Villánk a Balaton nyugati részén, a világ hírű ...

Zsuzsanna Vendégház
Bakonyjákó, Veszprém megye
Bakonyjákó Veszprém megyében, a Bakony lábainál, Pápa-Veszprémet ...

Noll Tanya - Falusi turizmus, Erdei iskola
Falusi szállás
Felcsút, Fejér megye
Tanyánk, melyet nagyszüleink alapítottak 1920-ban, Budapesttől 40 km-re, ...

Borbolya Vendégház
Falusi szállás
Cserkút, Baranya megye
Több mint tíz éve foglalkozunk falusi turizmussal Cserkúton. Sokáig ...

Fehér Rózsa Apartman
Cserszegtomaj, Zala megye
Cserszegtomaj kertvárosi jellege miatt kedvelt. A környéken minden megtalálható, ...

Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület

Egyesületünk 1994-ben alakult, majd dinamikus fejlődést produkált és 2004-ben vált közhasznú civil szervezetté. Alapszabályunk értelmében elsődleges célunk idegenforgalmi szervezetek érdekképviselete, reklám, marketing, propaganda munkájának összehangolása. A tömeg, ifjúsági, és falusi-tanyasi turizmus szakmai támogatása, valamint az aktív és ökoturizmus kialakítása és fejlesztése térségünkben.
Az utóbbi néhány évben tevékenységünk az idegenforgalom területén leginkább a falusi turizmus irányába mozdult el, mely szoros kapcsolatokat épített ki a népi kultúrával, népművészeti hagyományokkal, a népi építészet szépségeivel.
Nagy jelentőséget tulajdonít egyesületünk a hagyománytisztelet és az idegenforgalom összefonódásának, mivel a vidék eseményei elsősorban a különböző ősi mesterségek és természeti szépségek köré épül. Egyesületi életünk több programja elérte, hogy színvonalas és érdekes élményekhez juttassa vendégeit illetve tagjait.
Egyesületi tevékenységünk egyik jelentős momentuma volt 2006 októberében megrendezett EURÓPAI AKCIÓHÉT "a falusi turizmus hete", melyet az EUROGITES (Falusi Turizmus Európai Szövetsége) kezdeményezésére szerveztek meg egész Európában. Célja az ősi falvak értékeinek, szépségeinek népszerűsítése volt. A programok egy héten át a megye más-más pontján kerültek megrendezésre. Az akcióhét kertében gasztronómiai programokat szerveztünk és kézműves udvarokat alakítottunk ki megyeszerte.
Minden évben képviseltük megyénket a Nemzetközi Utazási Kiállításon, valamint a FATOSZ által szervezett ismeretterjesztő előadásokon, fórumokon, konferenciákon, akciókban. Részt vettünk 2006. október 14-én a Hosszúhetényi I. Országos Sütő- Főző Fesztiválon és a keceli Flóra Nemzetközi Virágkiállításon. 2007. augusztus 20-án a Mesterségek Ünnepén a Budavári Palota Hunyadi Udvarán helyet kaptunk megyénk népszerűsítésére. A következő jelentős program, amin részt vettünk, 2007. szeptember 26-28-án az Európai Országok Falusi Turizmusának Kongresszusa volt Egerben.
2007. október 7-én Baján a Petőfi sziget 11 sz. alatt megszervezésre került a "Sokszínű Bácska a Falusi turizmusban" című rendezvényünk. A kistérség falvait szólítottuk meg, és tőlük kaptunk kiállítási anyagokat.
2008. március 30-án kezdeményezésünkre megrendezésre került az Európai akcióhét keretén belül a "Csanádi Bazsarózsák a falusi turizmusban" című rendezvény Érsekcsanádon, továbbá részt vettünk a 2008. május 31-től június 1-ig tartó "Ehető Virágok Fesztiválján" Kecelen és Nagyszakácsiban a főző fesztiválon.
Az elkövetkezendő években is azon fáradozunk, hogy minél több honfitársunk ismerje meg Bács-Kiskun megye szépségeit, és hogy színes programokkal, kulturális eseményekkel járuljunk hozzá a falusi turizmus népszerűsítéséhez.


Vezető: Keszei Jánosné
Telefon: 30/475-6693
E-mail: kati.keszei@freemail.huVissza


Szállások
Hírek
Leírások
Mindenwww.gordisaiszovetkezet.hu/